Verborgen theater – in de maling nemen.

Vaak krijgen wij de vraag of wij kunnen helpen om iemand in de maling te nemen. Een soort 1 april grap. Iemand even goed foppen.

Wij doen graag zulke theatrale interventies. ‘Pranks undercover’. Het kan uitdagend zijn. En toch, bij ‘pranks’ ligt het vrij precair.

Bijvoorbeeld als de vraag is: ‘kom als politie aan de deur, dan schrikken ze’. Of om een onbekende oom te komen spelen bij de verdeling van de erfenis. Dat doen we niet. Wij werken niet mee aan onwaarheden.

Voor ons is de maatstaf: een mooie ontknoping waarbij iedereen te horen krijgt dat het gespeeld was. ‘The comic relief’.

En zó goed gespeeld dat niemand door had dat ze eigenlijk publiek waren.

Een situatie die ons inspireert en die vraagt om geraffineerd spel. Dat doen wij het liefst en het best.

We doen het regelmatig, ondanks dat de tijdsinvestering wordt onderschat. Het is intensief en tijdrovend, het lijkt makkelijk, ‘even in de maling nemen’, maar om het GOED te doen vergt het een gedetailleerde voorbereiding en afstemming. Van locatie-bezoek tot aanvoelen wat de gepaste humor kan zijn. De verhouding uitvoer – voorbereiding is meestal op zijn minst 1 staat-tot 5.

En toch doen we het. Soms. Niet zo vaak.

Zie hieronder twee voorbeelden. Meer voorbeelden kun je vinden op: https://huureenacteur.nl/portfolio-2/undercoveracteur/

Jochanan in fabriek -met linkje] Chris als boer
Bert in coach
Joshua als nieuwe medewerker.

Je las een blog van HuureenActeur.nl

HuureenActeur is de intermediair tussen bedrijfsleven en acteurs. We bieden originele en snelle oplossingen als je op zoek bent naar een acteur, act of theaterinterventie. Wij werken door heel Nederland.

We leveren twee diensten: