Heb jij een assessmentacteur nodig?

Of het nou gaat om een selectie- of ontwikkelassessment, een acteur is het middel waarmee de kandidaat kan laten zien wat hij of zij in huis heeft. We selecteren acteurs waarvan wij weten: die hebben de juiste kennis van de zakelijke markt en spelervaring.

Acteurs met het juiste taalgebruik. Die de sfeer goed aanvoelen. En die nauwkeurige spelkeuzes hebben, scherp kunnen analyseren en achteraf inzichtelijke feedback kunnen geven.

Assessmentacteurs

Onze acteurs leveren gedrag op verschillende niveaus: inhoudelijk, procedureel en relationeel. Zo wordt blootgelegd of de kandidaat beschikt over de gevraagde competenties voor zijn huidige of toekomstige rol.

Wil je weten of de kandidate de juiste is? Heeft zij of hij de juiste kerncompetenties? Is hij of zij stressbestendig? Kan hij of zij overtuigen? Is zij of hij flexibel in gedrag? Of initiatiefrijk of besluitvaardig?

We denken indien nodig graag met je mee over de juiste casus bij het assessment.

We zochten een acteursbureau dat flexibel wilde inspelen op onze organisatie. HuureenActeur kon dat. Ik ben zeer te spreken over de kwaliteit van de acteurs en de afstemming is aangenaam. Daarnaast zijn ze een tikkeltje eigenzinnig. Daar hou ik wel van.
paul_hoogstraaten_HuureenActeurPaul Hoogstraaten, Lagerweij - HR-activatiebureau voor assessments, coaching, training en advies voor organisaties

Assessmentacteren is een vak.

We hebben vakkundige actrices en acteurs in het bestand.

Ze sluiten aan bij de belevingswereld van de deelnemer. Ze maken het assessment zo realistisch mogelijk. Het spel is naturel, waardoor kandidaten snel het gevoel krijgen in een echt gesprek te zitten. Voor iedere rol is ander soort acteur nodig.

Wij helpen je met het vinden van de juiste acteur bij ieder assessment.

Verschil tussen trainings- en assessmentacteur.

Het verschil tussen een training en een assessment is dat er bij een assessment een beoordeling aan vast zit. Daarnaast is een assessment een één-op-één- situatie, zonder andere deelnemers. Alleen de adviseur of psycholoog kijkt toe. Ook bij assesments worden trainingsacteurs ingezet. De acteur speelt dan een case of opdracht uit de praktijk, zodat de competenties van de kandidaat beoordeeld kunnen worden.
De assessmentacteur beoefent dus een specifieke vorm van trainingsacteren.

Enkele praktijkvoorbeelden…

Trainingsacteurs voor Dienst Justitiële Inrichtingen

Wekelijks meerdere assessments acteurs voor Lagerweij

Voor dit HR adviesbureau Lagerweij leveren wij alle acteurs.
De acteurs worden ingezet op vier locaties in Nederland.
Van potentieel assessments tot ontwikkel assessments.
de acteurspool voor adviesbureau bestaat uit ruim 40 acteurs.
We leveren op lokatie, en sinds kort ook online.

Trainingsacteurs voor Capabel Hogeschool

Structurele inzet voor assessments Hogeschool Capabel 

Bij deze assessments laten cursisten, naast een boel theoretische kennis, ook haar of zijn vakmatigheid zien met de inzet van een van onze actrices of acteurs.
Dit assessment-acteren bij examens is in Zwolle, Eindhoven en Utrecht.

Voor meer praktijkvoorbeelden én video’s: klik hier

Mail ons vrijblijvend

Het verplicht je tot niets en je krijgt snel een reactie.

Hoe gaat assessment-acteren in zijn werk?

Hoe het meestal gaat bij onze klant HR-adviesbureau Lagerweij:

De kandidaat krijgt een kwartier tot half uur de tijd om de casus te lezen en voor te bereiden. Deze casus is een situatie uit de praktijk die zorgvuldig staat beschreven.

De trainingsacteur maakt vaak eerst even kort kennis en komt even later weer binnen in zijn rol. Hij biedt gedrag aan waardoor de kandidaat de kans krijgt te laten zien hoe hij of zij daarmee omgaat. Anders gezegd: om te laten zien wat zijn of haar competenties zijn.

De beoordelaars, of ‘de assessoren’ krijgen door het spel met de acteur een beeld van de kandidaat. De trainingsacteur is dus een ’toetsingsinstrument’ in het assessment.

Stel hier je vraag of vraag direct een acteur aan.

Trainingen die beklijven

Ook een salespitch of emotioneel cliëntgesprek leer je pas echt als je oefent. Voor werkelijke verandering op de werkvloer levert een trainingsacteur een waardevolle les en direct rendement.

En als je wilt denken we met je mee, ontwikkelen we samen met jou een deel van het programma.

Mail ons vrijblijvend

Het verplicht je tot niets en je krijgt snel een reactie.

De acteur bij de assessments kan zeer goed en natuurgetrouw diverse psychische ziektebeelden en gedragingen neerzetten. Hij doet dit op zo’n manier dat de kandidaat zich er goed op kan aansluiten en het beste van zijn of haar skills kan laten zien.
Bij HuureenActeur hebben ze altijd goed geïnstrueerde en waardige acteurs!

Assessmentacteur inhuren -testimonial Judith Manssen - van der Waal Judith-Manssen-van-der-WaalJudith Manssen van der Waal, Trainer Persoonlijke Effectiviteit, (online) Loopbaancoach.
Trainingsacteur inhuren

Assessmentacteur  nodig? Mail of bel!

Mail vrijblijvend naar info@huureenacteur.nl of bel 06 483 272 11 en we gaan voor je aan de slag. Je kunt ook het formuliertje invullen.

Je aanvraag is uiteraard vrijblijvend. We nemen na ontvangst van je bericht uiterlijk de volgende werkdag contact met je op.

Assessment acteur nodig? Mail of bel!

Mail vrijblijvend naar info@huureenacteur.nl of bel 06 483 272 11 en we gaan voor je aan de slag. Je kunt ook het formuliertje invullen.

Je aanvraag is uiteraard vrijblijvend. We nemen na ontvangst van je bericht uiterlijk de volgende werkdag contact met je op.