Waarom huur je een acteur voor een film?

Je produceert een film of ontwikkelt een e-learningmodule. Je hebt een specifieke acteur nodig. Hoe kom je aan een goede? Wij hebben ze. De beste acteurs voor bedrijfsfilms.

Het is een apart vak. En een vak apart. Met autocue of zonder. Met werkkleren of ‘casual corporate’ gekleed. In studio of op locatie opgenomen. In het Nederlands of in een andere taal. Wij hebben veel filmacteurs in ons bestand. Voor instructiefilms, e-learning en zakelijke films.

De soorten organisaties waar onze acteurs worden ingezet.

We verzorgen acteurs voor films binnen:

  1. De zorg
  2. Het bedrijfsleven
  3. Hogescholen en Universiteiten
  4. De rijksoverheid

En steeds vaker acteurs voor e-learning.

Geregeld worden we benaderd door mensen die acteurs zoeken voor hun e-learning module.

Want e-learning is hot. Het wordt steeds meer ingezet. En dat is logisch. Het is herbruikbaar, makkelijk te delen en vaak thuis te doen. Of op een plek waar het de cursist uitkomt.

En van tevoren bekeken, zorgt e-learning ervoor dat cursisten met dezelfde informatie aan de ‘echte cursus’ beginnen. Bij de  ‘ouderwetse klassikale aanpak’.

Ook kun je methodieken en theorieën verduidelijken met filmpjes of animaties. En natuurlijk toetsen. We snappen het wel. Het levert tijd op en is relatief goedkoop. Maar de acteurs? Hoe kom je eraan?

Je raadt het vast wel.

We hebben ze. In allerlei vormen en maten.

We hebben voor meerdere online e-learning trajecten acteurs geleverd. Hogescholen, huisartsen en opticiens gingen je voor. En supermarkten. 

Ook voor de e-learning voor MBO-studenten in de landbouw. Zie bewegende beelden hier!

We zochten 2 native speaking Amerikaanse acteurs voor een korte film. Een man en een vrouw in een strak zakelijke setting. Huureenacteur stelde Denise en Jeremiah voor. Beter kon niet. Zij tilden de productie tot ongekend niveau. Fijne samenwerking en een top eindresultaat!

Bernhard Rodenburg
eigenaar Explicare Medical Media

We zochten een acteur voor de promotiefilm van onze Scan & Badge. Het leek ons niet sterk om daar eigen mensen voor in te zetten en dus hebben we contact opgenomen met HuureenActeur.
We kregen een voorstel voor de juiste acteur en er werd meegedacht over de spullen die nodig waren voor onze film. Fijn een actieve rol in dat proces!
Na een strak geplande draaidag hadden we ruim materiaal voor het maken van een dijk van een promofilm! Wij zijn blij met de inzet van HuureenActeur en trots op het eindresultaat!

Bregje van der Horst
Account manager Aanmelder.nl

Voor de bedrijfsfilm van Tocano/Inkless stond de draaidag gepland op maandag. Op zondagavond was het script volledig rond en waren alle voorbereidingen getroffen.

Eén scène vergde de inzet van een persoon die gefrustreerd bij een printer zou staan omdat de cartridges leeg waren. Vaak zie je dat zo’n taak in bedrijfsfilms ondervangen wordt door een medewerker van het bedrijf. Tot zondagavond dacht ik ook dat we het op die manier zouden oplossen, maar net op tijd besefte ik me dat dit er weleens ‘lame’ uit zou kunnen gaan zien. Acteren is namelijk een vak en als je investeert in een goede bedrijfsfilm, dan is het zonde om te besparen op het acteerwerk. Het was inmiddels al nacht toen ik halsoverkop verschillende freelancers en ook huureenacteur.nl benaderde.

Huureenacteur.nl kreeg het ondanks het korte tijdsbestek voor elkaar om op maandagochtend om 10.30 ‘s ochtends een professionele en ervaren acteur klaar te hebben staan. De communicatie verliep per App en Telefoon waardoor er snel geschakeld kon worden.

Goede service, goed netwerk, goede acteur! Aanrader dus!

Arnaud van der Veen
Founder at Inkless

Het weekend voor de opnames bleek mijn acteur niet beschikbaar. Ik vond ‘HuureenActeur’ en na een kort gesprek zijn ze meteen voor me aan de slag gegaan. Prima acteur gevonden die goed presenteerde en de opnames zijn goed verlopen.

JP FonteijnJean-Paul Fonteijn
eigenaar E-comvideo

Huur een acteur

We leverden acteurs voor e-learning en films voor ondermeer:

Voorbeeld bedrijfsfilmacteur