Ze wilden wat leuks bij een netwerkbijeenkomst. Reuring.

Want, wat het ‘probleem’ was: normaliter vertellen een aantal bedrijven bij de netwerkbijeenkomst dat waar ze oh zo goed in zijn… En vervolgens is het enige waar iedereen het na afloop over heeft die goede catering. Dat wilde ze doormiddel van HuureenActeurs bijdrage doorbreken.

Het was spel op het randje. Dit moet dusdanig gespeeld worden dat het niet plat wordt, dat er met tact gespeeld wordt. Uitgangspunt moet blijven dat het een netwerkbijeenkomst is waar mensen met elkaar kunnen praten. Dus zeker niet de show stelen maar wel zorgen dat er over je gepraat wordt.

Of wij, van HuureenActeur, mee wilden denken.

Ze hadden een Running-Business-diner: een aantal bedrijven zorgen voor eten (aperitief, hoofnetwerkbijeenkomst mensen wachten op de trapdmaaltijd, toetje) in vier verschillende kantoorpanden. Niet ver van elkaar. Kleine stukjes lopen tussendoor van het ene naar het andere kantoorpand.

Natuurlijk denken we dan ook aan het idee om met 4 acteurs die aan de hand van de bedrijfsprofielen theatrale stukjes gaan doen, maar dat gaat redelijk wat kosten (4 acteurs, die voorbereiden, kleren en spullen verzamelen, repeteren, teksten schrijven en alles uitvoeren). Zeker leuk en haalbaar om te doen, maar niet passend in het budget van de opdrachtgever.

 

Timo van Veen

We hielden het klein en overzichtelijk. Na overleg bedachten we de persoon: Timo van Veen. Timo is eigenaar van de BV ‘Eigen-wijs’, holding van een aantal kinderopvangplekken. En Timo zou voor het eerst bij dit Running-Business-diner aanwezig zijn.

Bij het eerste bedrijf, een webapplicatie bedrijf, werd er na het aperitiefje verteld over het bedrijf, en het publiek en Timo luisterde.

Opeens vroeg de spreker of er iemand was die hij wat vragen kon stellen. Na een toch wat lange stilte wees de spreker Timo aan. En Timo kreeg het benauwd. Hij is niet zo een ‘op-de-voorgrond-treder’…

Maar vooruit, hij stond op en ging naast de spreker staan. Dapper stond hij daar. Toch droop het ongemak ervan af. Timo’s naam werd meerdere keren genoemd en er werd door de toehoorders meegevoeld hoe graag Timo weer terug op z’n plek wilde en opgaan in de massa…

 

De smaak te pakken

Na het ongemakkelijke gesprekje wandelden de ongeveer zeventig netwerkerkers naar de tweede plek. Hier werd het voorgerecht opgediend.

huureenacteur netwerkbijeenkomst acteur undercover verrassing hurenEn ook weer hier een praatje van een notaris, mét microfoon, over btw-belasting-aanpassingen, bedrijfsovernames en andere zaken waar hij veel kennis van had. Aan het eind van zijn talk stelde hij de vraag of er mensen waren die een bv hebben en dachten aan een overname?

De naam van Timo werd her en der gekscherend hardop genoemd. Timo, die een beetje achterin zat, kreeg allerlei blikken en aanmoedigingen, maar hij stond niet op. Pas na extra aanmoedigingen vanuit het publiek stond hij op en ging hij ietwat bleu naast de spreker staan.

Na een paar vragen stelde hij een vraag terug: ‘hoe komt het dat jij van deze informatie over rentepercentages en overnames houdt?’ ‘En waar staan die letters voor, voor je naam?’ Timo kwam los. [Zie het filmpje onderaan]

Het publiek kwam los. Wow, wat deed die Timo nou? Timo leek zich steeds meer op z’n gemak te voelen. Met enige trots kwam hij uit het gesprek, en kreeg hij schouderklopjes. Het eten werd opgediend, en Timo kreeg steeds meer vragen. Dat soort gesprekken liepen af en toe zo:

 

  • Persoon: ‘goh, wat leuk, die kinder-opvang, waar zitten jullie eigenlijk?’
  • Timo: ‘op het industriegebied’
  • Persoon: ‘ah ja, en ken je ook de Vuurvlinder? Daar zitten onze kinderen’
  • Timo: ‘euhh… ja, dat ken ik’
  • Persoon: ‘oh, dan ken je Stephan ook, toch?’
  • Timo [voelt in zijn broekzak, telefoon]: ‘sorry, deze moet ik even nemen’.

 

 

En uiteindelijk … onthuld.

Bij de vierde en laatste praatje was Timo los. Hij maakte een dansje, zong kort z’n credo en werd zijn echte identiteit uiteindelijk onthuld.

De organisatie was zeer tevreden met het tactvolle spelen van de acteur. Er werd over gepraat, de sfeer was los en er gebeurde iets échts. De reuring was geslaagd.

Je las een blog van HuureenActeur.nl

HuureenActeur is de intermediair tussen bedrijfsleven en acteurs. We bieden originele en snelle oplossingen als je op zoek bent naar een acteur, act of theaterinterventie. Wij werken door heel Nederland.

We leveren twee diensten:

Heb je een vraag of wil je een offerte?

Neem gerust (en vrijblijvend) contact met ons op!