Hoe consultants hun pitch aanscherpen.

Consultants van een middelgroot kantoor wisten het wel: “We kunnen wel met elkaar gaan oefenen, maar dat levert geen scherpte op. Dit moet met goede acteurs!”. Hier hadden wij van HuureenActeur.nl wel ideeën voor. Met een goede programma-opbouw en twee trainings-acteurs stonden we de consultants kritisch bij.

Bert van HuureenActeur vertelt erover.                                    bert en jochanan van HuureenActeur

 

Waar let je op voor zo’n bijeenkomst?

Bert: “Wij kijken altijd naar de opbouw van de dag of avond. We letten op de ruimte en het gevoel van veiligheid. Weet iedereen de reden van de samenkomst? Is er een onderliggende agenda?”

Wordt het programma wat druk, dan lassen we een extra pauze in. “Mensen hebben tijd nodig om het even op zich in te laten werken en om na reflectie weer met hernieuwde energie verder te gaan”.

“Ook letten we op het vakgebied en type mens dat we tegenover ons hebben. In dit geval hadden we te maken met zelfstandige professionals die open stonden voor feedback. Dat maakt het extra waardevol, dat je echt van betekenis bent”.

Hoe ziet zo’n avond met een adviesbureau eruit?

Bij deze avond was er 1 moderator die de groep in tweeën splitste om vervolgens aan de slag te gaan met elk een eigen acteur. De medewerkers pitchten om beurten en de acteur gaf tijdens het gesprek al feedback. Wanneer het lastig bleek voor de consultants om concreet te worden, benoemde de acteur dat zonder enig gêne: “Wat doen jullie nu precies? Noem eens een voorbeeld.”

Bewustwording

Juist ook lichaamstaal werd geobserveerd en benoemd. Zo was er bijvoorbeeld iemand behalve enthousiast ook erg onrustig, waarbij Bert de aandacht verlegde naar zijn lichaamshouding. Bert: ”Ga eens achterover zitten zodat je de rugleuning voelt. Hoe is dat? Probeer nu eens opnieuw”. Na reflectie zag je meteen verschil in gedrag, het is heel duidelijk te zien dat iemand zich bewust werd van zijn lichaam en daardoor als vanzelf in een ander ritme kwam. “Dat is het mooie van dit vak, je hebt direct impact op iemands gedrag.”

Wat levert het op?

Het is mooi om aan het eind te merken dat onze expertise hen zoveel meer vertrouwen geeft.

Dat mensen zich bewust worden van dingen die ze al kunnen en dingen die ze nog willen verbeteren. Wat mij raakte was dat zij iets hebben opgestoken en enthousiasme hebben gekregen, voor iets waar ze tegenop zagen en wat ze nu vaker willen doen.”

Wat zou je (consultants) bedrijven adviseren die hiermee willen oefenen?

“Kies niet zomaar acteurs wanneer je gedrag wilt oefenen, maar vraag om acteurs die feedback kunnen geven en kunnen trainen op gedrag. Bedrijven kunnen ons altijd benaderen voor een advies”.

 

De feedback die we kregen:

 “Supersnel schakelen met exact de juiste (trainings-)acteur en goede programma adviezen. De avond heeft een grote invloed op de manier waarop we potentiële klanten nu te woord staan.”

 

Ook in de wereld van de bouw werken we. Zie hier een voorbeeld .

 

Je las een blog van HuureenActeur.nl

HuureenActeur is de intermediair tussen bedrijfsleven en acteurs. We bieden originele en snelle oplossingen als je op zoek bent naar een acteur, act of theaterinterventie. Wij werken door heel Nederland.

We leveren twee diensten:

Heb je een vraag of wil je een offerte?

Neem gerust (en vrijblijvend) contact met ons op!