de partners met wie we samenwerken

Partners

We werken geregeld samen met mensen van wie we weten: dat zijn vakmensen. Makkelijk mee te communiceren, luisterend en helpend.

Van creatieve workshops tot interactief theater.

Om bijeenkomsten op te luisteren met improvisatietheater-oefeningen of cursisten dramaoefeningen te laten doen.

  • Spiegeltheater
  • Terugspeeltheater

Spiegeltheater

Interactieve workshops met inhoud en humor

Regietheater is een interactieve maatwerkshow, waarbij op humoristische wijze de gang van zaken binnen een organisatie wordt nagespeeld. De scenes worden op maat, in samenwerking met de organisatie geschreven, zodat de gespeelde dialoog goed op de dagelijkse realiteit aansluit. De deelnemers mogen zich met de door de acteurs gespeelde scenes bemoeien, waardoor er gesprek, discussie en bewustwording ontstaat over het thema van de dag.

Bij deze werkvorm staan humor, inhoud, openheid en  betrokkenheid centraal. Delen, discussiëren, verhalen vertellen, van elkaar leren en vooral veel lachen maakt deze werkvorm ideaal om met elkaar in gesprek te gaan, met elkaar te delen, te discussiëren en zo tot nieuwe inzichten en de benodigde handvatten te komen.

Integriteit, arbeidsmobiliteit, ongewenst gedrag en diversiteit en pesten op de werkvloer

Wil je meer weten, neem contact met ons op.De film is gemaakt door Dimitri van Es.

Terugspeeltheater

Terugspeeltheater / improvisatie theater

Minder intensief dan een training.

Begeleid door Miel Verstappen

Een trainer, twee acteurs. Voor kleine, middelgrote en grote groepen tot ongeveer 100 personen. Theater rondom een bepaald thema, bijvoorbeeld ongewenst gedrag of andere ( mis) communicatie.

De trainer haalt situaties op uit de groep. Dingen die men teruggespeeld wil zien. Met een andere afloop, met heel andere interventies. Om naar te kijken, om van te leren, en om te lachen en relativeren. Zo’n avond geeft een zwaar onderwerp lucht en zet het in een ander perspectief.

Natuurlijk is de inhoud nooit ver weg, maar de toon is minder zwaar doordat de acteurs soms lekker zwaar aanzetten, schmieren. Het eens helemaal verkeerd doen.

Publiek wordt regisseur en kijkt van een afstand naar zichzelf. Ze zijn betrokken op elkaar en denken na over vraagstukken waar ze normaal geen tijd voor hebben of nemen.

Aan het einde halen we op : wat blijft plakken? Wat werkt? En maken we een samenvatting die we uitwerken en op een beeldende manier nasturen. Zodat de avond, ochtend of middag nog wat langer nabrandt. Natuurlijk niet zo intensief als een training waarbij je als deelnemers zelf aan de bak moet.

Wel een prettige en efficiënte manier om al je collega’s of medewerkers in een keer op een laagdrempelige manier met een onderwerp te laten stoeien.

Duur: tussen de 2 en 3 uur max.

Wil je meer weten, neem contact met ons op.Miel heeft samen met twee acteurs een avond improvisatietheater verzorgd voor al onze medewerkers. Zij konden zelf ter plekke situaties aanleveren rondom het thema ongewenst/ agressief gedrag en de acteurs speelden onder begeleiding van Miel de geïmproviseerde scènes.

Wij hebben deze avond als leuk en leerzaam ervaren, voorzien van een prettige dosis humor. We hebben goede tips gekregen om op de werkvloer mee aan de slag te gaan.

Miel heeft de dag na de training nog een verslag gestuurd van de avond met daarin de tips en de op de avond gemaakte groepsfoto’s, een fijn naslagwerkje.

De samenwerking met Miel was bijzonder prettig, van de zorgvuldige voorbereiding, het enthousiasmerende intro-filmpje, de avond zelf, het fijne verslag tot en met het afrondende gesprek. Een echte aanrader!

Franca van Kessel, Stichting SOO'S